Tomas Höglundin debyyttialbumilta löytyy peräti yhdeksän omaa kappaletta

29.1

Levyn säveltämisprosessin alkuvaiheessa Tomas epäröi ja itseluottamus oli lähes olematon. ”Olin harkinnut omien biisien kirjoittamista kauan ja nyt sille tuntui olevan oikea hetki, riittävästi aikaa ja resursseja. Silti olin epävarma siitä, että uskallanko päästää biiseistä irti, esitellä niitä muille? Mitä jos epäonnistun, mitä jos kukaan ei pidä mun musiikista? Usein jäin vain odottamaan, että joku toinen sanoo: nyt. Tajusin onneksi lopulta, että kaikki on minusta kiinni, että itse se ensiaskel pitää ottaa.”

Päätös tehdä debyyttialbumille peräti yhdeksän omaa kappaletta tuntui Tomaksesta luonnolliselta ratkaisulta. ”Olen laulanut monissa projekteissa erilaisten bändien kanssa ja ainoastaan muiden tekemiä biisejä. Olen myös kokeillut monia musiikkityylejä. Kun sain mahdollisuuden tehdä oman levyn, tuntui luonnolliselta jakaa ihmisten kanssa ajatuksia elämästä ja mun musiikillisista kokemuksista, joita on kertynyt matkan varrelta. Yllätyin jopa itse siitä, miten paljon sanottavaa mulla oli.” Vuoden 2013 The Voice of Finland –kilpailun semifinaaleista tuttu Tomas pohtii.

Kappaleissa pohditaan muun muassa ihmisten turhamaisuudetta ja itsekkyyttä. ”Mun mielestä on tärkeää, ettemme elä vain omassa kuplassamme, koska sieltä on niin paljon helpompaa kritisoida ja tuomita ulkopuolella olevia. Olen kokenut että tutuksi ja turvalliseksi luullusta kuplasta löytyy yllättävän paljon vihaa ja ongelmia ja sen ulkopuolelta yllättävän paljon hyvyyttä ja rakkautta. Olen kyllästynyt siihen, kuinka jotkut ihmiset ajattelevat vain omaa parastaan tai miten mistäkin asiasta voisi eniten hyötyä tai kuinka helppoa on lähteä ja jättää, jos esimerkiksi kommunikointi ei toimi. Miten sellaisten ihmisten kanssa voi elää tai tulla toimeen.”

Mutta kaikista suurin niistä on rakkaus

Suurimmassa osassa biiseistä teemana on se kaikista tärkein. ”Olen kokenut vaimoni kanssa paljon onnea ja rakkauteni häntä kohtaan on tullut ajan myötä niin syväksi, että haluan näyttää hänelle vain parhaat puoleni ja olla niin hyvä mies kuin vain pystyn. Suhteessa kuin suhteessa on toki tärkeää uskaltaa kohdata pelkoja ja vaikeuksia, uskaltaa pyytää ja antaa anteeksi sekä mennä eteenpäin. Albumin viimeinen kappale, You are so beutiful, on rakkaudenosoitus vaimolleni.” Sama kappale, jolla mies lauloi itsensä pari vuotta sitten koko kansan sydämiin.

Kunpa elämä olisi hallittavissa tai menisi edes joskus, kuten olemme sen suunnitelleet. ”All the time in the world -biisi on omistettu serkulleni joka kuoli nuoressa iässä vuosi sitten. Se sai miettimään, miten hauras elämä on ja kuinka meidän pitäisi nauttia jokaisesta hetkestä jonka saamme elää rakkaittemme kanssa. Minulla on nimittäin paha tapa tehdä suuria suunnitelmia, joista yritän pitää tiukasti kiinni, jopa silloin kun ne vaan toimi. Periksi antaminen tai suunnitelmien muuttaminen ovat asioita joita pitää vielä harjoitella.”

Tomas Höglundin So far so Good -debyyttialbumi julkaistaan 11.helmikuuta 2015

Haastattelupyynnöt: Marjut Ruusuvaara / marjut@ruusuvaara.fi / gsm. 040 7707676

www.tomashoglund.com

www.facebook.com/tomashoglundofficial

www.hankotuotanto.fi

 

Jaa