Jyrin blogi 1.

20.5

Studion rakentaminen on ihmisen parasta aikaa.

Vuosi sitten teimme päätöksen muuttaa Olarinluomaan Suikin 2007 rakentamiin tiloihin. Päätös oli iso ja tiesimme, että se vaatisi paljon töitä sekä valvottuja öitä. Joulukuussa 2012 saimme avaimet ja muutto alkoi heti. Samaan aikaan oli koko ajan tuotantoa vanhassa päässä, kunnes joulukuun lopulla veimme vanhan 1 tarkkaamon kriittisimmät laitteet uuteen 1 tarkkaamoon. Suikillahan oli Olarinluomassa samanlainen miksauspöytä, joten tilanne oli aika lailla plug&play – joskaan eihän hommat koskaan ihan niin mene. Muutomin modauksin tammikuun alussa studio oli jo tuotantokelpoinen ja ensimmäiset äänitykset tehtiinkin mm Club For Fiven voimin. Veimme oman samanlaisen 600kg painavan D&R Octagon miksauspöydän 5 hengen voimin uuteen 2 tarkkaamoon.  Sitä roudausta ei ihan heti unohdakaan.. tai selkä ei unohda.

Paljon on tapahtunut tämän vuoden aikana, joka on mennyt kuin siivillä. Olemme saaneet tehdä hienojen artistien kanssa mahtavia levyjä ja uusi paja on koko ajan tullut tutummaksi. Studiossahan rakentaminen on jollain tavalla jatkuvaa. Uusi kolmostarkkaamo valmistui juuri ja siitä iso kiitos suunnittelijalle/rakentajalle Mika Niiloselle ja rakentaja Jani Lipposelle, sekä sähkömies Kari Pölkille.
Koko studiota on muutenkin modattu Suikin ajoista aika lailla. Jokainen pienempi äänityskoppi on käyty läpi ja dempattu osittain vielä lisää, koska halusimme osaan aivan kuivaa soundia. Hallille emme tehneet mitään, koska se soi sellaisenaan jo erinomaisesti. Loppuvuodelle on toivottavasti tulossa vielä isot avaiset, jonne kutsun saa ihan kaikki ystävät ja tuttavat ja musantekijät tai muuten vain tekijät :)

-Jyri-

Jaa