Crew

jyri_editoitu_1.0

Jyri Sariola

(Mimixillä v.2006 – )

Päivittäiseen työnkuvaani Mimillä kuuluu albumien tuottaminen, äänittäminen, miksaaminen ja masterointi, mutta useimmiten myös sovitan, sävellän sekä sanoitan ja soitan levyillä, joka tekeekin työstäni todella monipuolista ja hauskaa. Olen vaikuttanut vuodesta 1998 noin parilla kolmella sadalla äänilevyllä ja tuottanut mm artisteja kuten Don Alder(CAN), Club For Five, Rajaton, Kumo, Eeppi Ursin, Punttisukki, Dallape, Jere Ijäs, Petteri Sariola, The Northern Governors, Suo Yhtye, Puhti ja Ville Parkkonen.

Teen myös musiikkivideoita sekä studiolivejä. Tässä muutama esimerkki: https://vimeo.com/178236816/a1fb8cd2dc

Videoita olen tehnyt artisteille mm: Mika Ikonen, Rajaton, Club For Five, Oddarrang, Tero Lindberg, Eeppi Ursin, Saaga Ensemble

Äänitystä, miksausta ja/tai masterointia olen tehnyt myös artisteille:

Chisu, Suvi Teräsniska, Samuli Edelmann, Jippu, Leningrad Cowboys, Nopsajalka, Oddarrang, Antti Tuisku, Ikitie-elokuva soundtrack, Mikko Leppilampi, Pepe Willberg, Espoo Big Band feat Husband, Sakari Kukko & Piirpauke, Saaga Ensemble, Kim Curly Band, Riku Mattila, Pekka Simojoki, My First Band, Tomas Höglund, Sairas T, Dagger D, Jätkäjätkät, Jontti&Shaka, Stigu, Petos, Gracias, Lokku

Studiotöitä ulkomaisille artisteille: Seth Horan(USA), Don Lader(CAN), The Truth(FRA/USA), French For Cartidge(LUX/FIN) sekä Agnia(LAT).

Biisejä olen tehnyt artisteille: Mikko Leppilampi, Koop Arponen, Ville Parkkonen (Lasikaupunki UMK 2.sija 2012), Saaga Ensemble, The Northern Governors, Petteri Sariola, Club For Five, Miami sekä Paukkumaissi ja Nukkearkku.

Keikkailen yhä vakituisesti The Northern Governors:issa, joka on lämmitellyt mm Norah Jonesia, Larry Grahamia sekä Janelle Monae:ta, ja Nopsajalan uudessa bändissä sekä Saaga Ensamble-yhtyeessä, joka esiintyi mm Linnan juhlissa 2012.

Käy kuuntelemassa täältä omaa musaani: soundcloud.com/national-park-poetry

 

Mikkis

Mikkis Bergholm

(Mimixillä v.1991 – )

Olen Mimixin perustaja ja vastaan meillä hyvin paljon levyjen tuottamisesta. Pääsoittimeni on koskettimet, mutta soitan myös bassoa, kitaraa sekä perkussioita. Olen vaikuttanut lukemattomilla levyillä ainakin jo vuodesta 1991 ja olen säveltänyt musiikkia myös elokuviin, sekä televisioon. Kuoroteokset Cantama 1 ja 2 ovat käsialaani.

 

IMG_1218

Rami Kaalamo

(Mimixillä v.2011 – )

Olen rock-taustainen tuottaja/miksaaja, ja laulan sekä soitan kitaraa. Mimixillä olen äänittänyt ja miksannut popin, rockin ja iskelmän ohella myös akustista musiikkia aina klassisesta lied-laulusta free jazziin. Työtapani on nopea ja impulsiivinen, ja koitan asettaa teknisen puolen ja turhan säätämisen sivurooliin pois musiikin tieltä. Tavoitteeni on saada kappaleeseen tunnetta mukaan mahdollisimman paljon. Ihmiset eivät kuuntele miksausta, vaan biisiä. Vapaa-ajalla harrastan painonnostoa ja rumpujen soittoa.

Asiakkaita/Referenssejä:

Anna mulle lovee – elokuvan musiikin miksaus, Mikko Sipola, Samuli Edelmann, Zarkus Poussa, Pepe Willberg, Tomas Höglund, Anna Puu, Stig, Timo Kotipelto, Samae Koskinen, Mira Luoti, Toni Wirtanen, Jorma Uotinen, Annamari Kähärä, Esa Pietilä, Jorma Hynninen, Kun Kyyhkyset Katosivat-teatterimusiikki(Sofi Oksanen), Iholla-, Tuuri-TV-sarjat

ilmari-4

Ilmari Räikkönen

(Mimixillä v.2002 – )

Olen kasvanut pianon ja musiikin äärellä. Musiikin tekeminen on aina ollut minulle luontevaa ja se onkin muodostunut työkseni jo nuorena. Esiintyvänä taiteilijana olen nähnyt ja kuullut hyvin monenlaisia asioita. Vahva klassisen musiikin koulutus (MuM, Siba) etenkin Liisa Pohjolan johdolla, ja Ebelisissä saatu koulutus Eerik Siikasaaren johdolla jazzin ja kevyenmusiikin saloihin antaa minulle parhaan mahdollisen taustan toimia monialaisena osaajana Mimixstudiolla.

Monipuolinen osaamiseni antaa kameleonttimaiset mahdollisuudet osallistua tuotantoprosessiin niin tuottajana, muusikkona kuin sovittajanakin. Soitan kymmenillä eri genreissä olevilla levyillä.

Mimixstudiolla vierähtäneinä vuosina, liityin joukkoon vuonna 2000, olen oppinut äänityksestä, miksauksesta ja masteroinnista kaiken tarpeellisen siten että osaan pyytää  mitä haluan. Onneksi on olemassa Jyri ja Rami, jotka tietävät mitä nappuloita pitää painaa. Minun vastuullani on hoitaa levyjen tilausasiat ja pyöritänkin tuhansia levyjä vuodessa asiakkaillemme. Avaimet käteen-palvelumme onkin muotoutunut todella tehokkaaksi kun tarjoamme asiakkaillemme palveluja äänityksistä aina valmiiseen tuotteeseen graafikon palveluita myöden.

Olen opetustyössäni Sibelius-Akatemialla harjaantunut kuulemaan nopeasti musiikilliset ongelmakohdat ja paras puoleni on, että löydän luontaisesti ja helposti tavan korjata ongelmat ja osaan muotoilla selkeästi ja ystävällisesti korjausehdotukset.

Olen hyvin tehokas työssäni ja mottoni onkin että kun työt tehdään tehokkaasti ja nopeasti, vapaa-aikaa jää enemmän.

Vastaan myös Louhi Productions labelin julkaisutoiminnasta.

www.ilmariraikkonen.com

 

IMG_1192

Jani Lipponen

(Mimixillä v.2002 – )

Olen Mimixin ensimmäisiä äänimiehiä. Minä vastaan televisiosarjojen äänen miksaamisesta, etkä varmasti ole voinut välttyä kuulemasta töitäni. Olen vaikuttanut mm televisio-ohjelmissa kuten: Iholla, Eden, Tuuri, Jutta ja superdieetit, Viidakon Tähtöset sekä lukemattomissa muissa vuosien varrella. Olen äänittänyt ja miksannut lukuisia albumeita sekä toiminut myös tuottajana useilla levyillä.

 

kuvat Jyri Sariola